You are here

Reis naar Frankfurt-am-Main / Voyage à Frankfurt-am-Main .

Reis naar Frankfurt-am-Main, Duitsland .
Organization: 
Location: 
Belgium
BE
Dates: 
03/06/2017 - 06:00 to 06/06/2017 - 21:00

BDB studiereis 2017 -  Frankfurt-am-Main/Duitsland.

Reisprogramma : Evelyne Croegaert en Gert Dessoy in samenwerking met Michael Driesvogt van arboretum Härle te Bonn.

Reisorganisatie : Scot Reizen bvba - Schoten (lic. Nr. A1349)

Zaterdag 3 juni:Vertrek om 6u00 met onze bus vanuit Brussel, aan parking 2 van de Heizel, Keizerin Charlottelaan. Voor ons eeste parkbezoek zijn wij te gast bij Gravin Nesselrode op BurgHerrnstein in het “Bergisches Land” achter Keulen. Wij wandelen langs de verschillende meren en zijn aanplantingen en hebben daarna een eenvoudige maaltijd in de sfeervolle welkomstzaal van de burcht. Daarna vertrekken wij naar Darmstadt voor een bezoek aan de bijna 200 jaar oude Botanischer Garten der Technischen Universität (www.bio.tu-darmstadt.de/botanischergarten). 
Wij logeren in het Maritim hotel aan de Messe te Frankfurt waar wij s’ avonds steeds ons gezamenlijk avondeten nuttigen.
 
Zondag 4 juni : Na het ontbijt vertrekken wij naar Schlossgarten Schwetzingen. Deze tuin is één van de best bewaarde klassieke tuinen uit de Duitse barokperiode. Wij bezoeken ondermeer het   arboretum en daarna kan iedereen nog individueel op verkenning gaan in dit zeer groot park met zijn vele bijgebouwen en tuinsferen (www.schloss-schwetzingen.de). Indien mogelijk hebben wij daarna een gezamenlijke lunch met asperges op het stadsplein voor het kasteel.  Daarna vertrekken wij naar Weinheim voor ons bezoek aan de vermaarde plantentuin : Schau- und Sichtungsgarten Hermannshof. Deze tuin ligt aan de basis van de huidige tuinmode met prairiebeplantingen (www.sichtungsgarten-hermannshof.de).
 
Maandag 5 juni : Vandaag blijven wij in de stad voor twee parkbezoeken. In de voormiddag  bezoeken wij eerst de sfeervolle Botanischer Garten der Johann-Wolfgang-Goethe-Universität die hier met zijn 8 ha sinds 1931 gevestigd is (www.botanischergarten-frankfurt.de). Aan botanische bijzonderheden geen gebrek en alles van duidelijke benaming voorzien. Daarna steken wij de straat over voor ons bezoek aan de Palmengarten. Dit park herbergt zoals de naam reeds laat vermoeden verschillende perfect onderhouden wintertuinen. Ook het park bevat vele botanisch interessante   aanplantingen. Iedereen heeft hier ook de mogelijkheid voor een vrije lunch bij de start van ons bezoek aan de palmgarten (www.palmengarten.de).
 
Dinsdag 6 juni: Na ons ontbijt pakken wij in en verlaten Frankfurt. In de voormiddag staat er een bezoek aan de  Botanische Garten  Johannes Gutenberg-Universität Mainz op het programma (www.botgarten.uni-mainz.de). Hier hebben wij ook een gezamenlijke lunch (in Weinstube indien  mogelijk).  Kort na de middag rijden wij terug naar het noorden. Wij houden nog halt in het Park    arboretum Härle in Bonn-Oberkassel (www.arboretum-haerle.de). De tuin ligt er nu nog mooier bij. Michael Driesvogt heeft dan ook jaren zeer nauwgezet de beplantingen verzorgd. Wij hebben hier tot slot nog een Afternoon Tea voor ons vertrek naar Brussel waar wij tegen 21u00 aankomen.           
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
Deelnameprijs per persoon op basis van tweepersoonskamer : 610,00 €  
Deelnameprijs per persoon in éénpersoonskamer : 690,00 €   
 
In deze prijs is begrepen : verblijf in Maritim**** Hotel, Theodor-Heuss-Allee 3, 60486 Frankfurt, op basis van half pension, inkomgelden, lunches op zaterdag en dinsdag, High Tea arboretum Härle, gidsen en relatiegeschenken.
 
Niet inbregrepen is annulatie- en bijstandsverzekering. Ook de mogelijke gezamenlijke asperge maaltijd bij Schloss Schwetzingen is nog apart af te rekenen. De gidsen voor de verschillende parken en tuinen zijn onder voorbehoud gereserveerd daar wij op stap zijn tijdens het Pinksterweekend.
 
Inschrijven via Scot Reizen bvba, Th. Van Cauwenberghslei 83 - 2900 Schoten. Mailadres : vanity@scotreizen.be met vermelding van naam en kamervoorkeur.
Deelnameprijs te betalen voor eind februari aan Scot Reizen op bankrekening nr IBAN BE05 4163 0769 2175 en BIC KREDBEBB.
Inschrijvingen volgens datum van betaling tot een maximum van 40 personen.
Event Type: 
BDB Event